Echtscheiding? Ruzie of conflict? Mediation helpt, zonder langdurige, kostbare juridische procedures. Klik hier voor meer informatie | Welkom gast. Inloggen

1 antwoord(en)

Relatietherapie of Mediation?

1311 bekeken , ,
mediation

Wat is het verschil tussen relatietherapie en mediation?

1 antwoord(en)  1.     mrt 14, 2014

    Relatietherapie is geschikt voor mensen die twijvelen over de levensvatbaarheid van een relatie of als er sprake is van conflicten. Ook een gebrek aan vertrouwen na een incident (vreemdgaan, ziekte etc) kan een goede reden zijn tot het volgen van relatietherapie.

    Het doel van relatietherapie is primair een verbetering van de relatie, leren hoe je het samen weer leuk kan hebben. Dit in tegenstelling tot mediation, mediation heeft over het algemeen als doel zo goed mogelijk uit elkaar te gaan. Het is echter niet altijd duidelijk of er nog ‘hoop’ is voor de relatie, in dat geval is het mogelijk een soort tussentraject te starten (relatiemediation), waarbij in eerste instantie gewerkt wordt aan verbeteren van de communicatie tussen de partners.

    Op basis van deze gesprekken kan dan een keuze gemaakt worden tot het volgen van relatietherapie (de relatie verder verbeteren) of mediation (de relatie zo goed mogelijk eindigen).

    +4 Stemmen Duim omhoog 4 Votes Duim omlaag 0 Votes